17.1.2011

Viikko 2: Huopatossut

Toisen viikon projektina oli huopatossut, itselleni.
Vaan toisin kävi, tyttöhän nuo tossut sai...
Lanka on Dropsin Eskimo, joka tarttui mukaani jouluostosten yhteydessä ja malli on omassa päässäni muokkaantunut näkemistäni tossuista, eli tuommoinen ihan perusjuttu. 
Valitsin tuon langan ihan vaan värien perusteella, ne vaan jotenkin huusi päästä tossuiksi  =)
Ensimmäistä kertää elämässäni huovutin neuletta, joten jouduin aika paljon etsimään tietoa siitä, kuinka paljon neuleet yleensä kutistuu. Täytyy sanoa, että sitä tietoa ei paljon ollut tarjolla...
Keskimäärin tulin kuitenkin siihen tulokseen, että noin 30% oli yleisin kutistuma. No, ei pitänyt paikkansa, tossut kutistuivat n. 50%-60%. Onneksi, pikkuisen reilun kokoiset tytölle, niin eivät hukkaan mene.
Tässä on myös se syy, miksi en ole ollut kovin innostunut huovuttamisesta, kun se tuntuu olevan aikamoista salatiedettä, mä haluaisin onnistua kerralla, enkä joutua miettimään planeettojen asentoa tekelettä koneeseen heittäessä.
Kuinkahan paljon tuo huopuminen ja kutistuminen on kiinni langasta ja kuin paljon kiinni koneesta? 
Eikö valmistajilla ole laittaa edes jonkinlaista viitteellistä kutistumisprosenttia noihin villalankoihin, joissa mainitaan erikseen, että sopii erinomaisesti huovuttamiseen??
Saas nähdä koska viitsin yrittää uusia tossuja, tarve olis.

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanat! Ekalla vierailulla täällä, pitää vielä jatkaa..

    Itse teen yleensä niin, että pyörittelen hiukan aikaa kerrallaan koneessa, pienemmäksi kun aina saa, niin ja silti onnistun toisinaan liikaa kutistamaan..

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiva kun vierailit, tervetuloa toistekkin =)

    Työn alla on nyt toiset tossukat ja niiden kohdalla ajattelinkin kokeilla pikapesua ja tarvittaessa sitten useamman kerran...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...