29.4.2012

Vappuherkkuja!

Muutaman vuoden ajan olen bongaillut kauppojen paistopisteistä Qvarkineja, eli eräänlaisia rahkamunkkeja. Niin namia, että!!
Täksi vapuksi ajattelin perinteisten munkkien sijasta tehdä näitä Qvarkineja mutta homma ei ollutkaan ihan yksinkertainen, nimittäin reseptin löytäminen osoittautui hankalaksi.
Tässä pikkuisen muokattu käännös yhdestä saksalaisesta reseptistä, jonka löysin.

Reseptistä tulee koosta riippuen 20-30 munkkia. resepti on myös helposti puolitettavissa.


Qvarkinit
100g voita tai margariinia
120g sokeria
2tl vanilijasokeria
yhden kokonaisen sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
250g maitorahkaa
100g perunajauhoja
300g vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½tl suolaa
8rl maitoa
2rl sitruunamehua

sokeria kuorruttamiseen
öljyä paistamiseen


Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmennyt voi sokerin kanssa sekaisin. Lisää vanilijasokeri, sitruunan kuori, kananmunat ja maitorahka, vatkaa tasaiseksi. 
Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisäile tasaisesti nesteiden kanssa vuorotellen taikinaan. Vatkaa taikina huolellisesti tasaiseksi.

Kuumenna öljy 170 asteiseksi, tai jos ei ole mittaria testaa nokareella, että rasva on tarpeeksi kuumaa. Nokareen pitää paistua pinnalta mutta ei saa imeä öljyä sisäänsä.
Itse käytin kahta ruokalusikkaa apuna taikinapalleroiden pyörittämiseen mutta palleroita voi pyöritellä myös varovasti, öljytyin käsin.
Palleron kannattaa olla maksimissaan pingispallon kokoinen, paistaessa ne melkein kaksinkertaistuvat.
Paista jokunen minuutti, kunnes ovat pinnalta kauniin kullanruskeat.
Nosta kerroksittain taitellun talouspaperin päälle valumaan.

Paras tapa sokeroida munkit, on ravistella ne paperipussissa.
Näihin munkkeihin laitoin kuorrutteeksi tomusokeri-kaneli-vanilijasokerisekoituksen.
Annostelin fiilispohjalta pussiin, pallerot perään ja ravistelua! =)
Jos haluaa perinteisemmin pyöritellä sokerissa, niin hieno sokeri on parasta siihen.
Malttakaa jäähdyttää pallerot kunnolla, muuten sokeri sulaa heti pintaan!!

Parasta nautittuna siman seurassa!

Hauskaa ja herkullista Vappua kaikille!! =)


9 kommenttia:

  1. ompa herkullisen näkösiä :)

    VastaaPoista
  2. Vesi herahti kielelle.
    En ole ikinä paistanut itse munkkeja. Se tuntuu minusta jotenkin niin vaikealta, etten ole uskaltautunut kokeilemaan. Pitäiköhän repäistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on rasvakeitin, joka helpottaa huomattavasti. Suurin vaiva koko touhussa on se keittimen puhdistus. ;)

      Poista
  3. Njam, vaarallista lukea tällaisia postauksia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyyhän nää reseptit jakaa, ettei ihan yksin joudu hankkimaan lisää rasvavarastoja... ;D

      Poista
  4. Herkkuja oikein.

    Iloista vappua :)

    VastaaPoista
  5. Oooo, miten mä en ole kuullutkaan tällaisista herkuista? :D Kuulostaa ihan hirmuhyviltä!

    Tosin, mekin tehtiin munkkeja mihin tuli rahkaa, eikä lainkaan hiivaa, joten lopputulos oli kyllä herkullista ja nopeeta. Täytyykin laittaa se Valiolta löydetty ohje omaan blogiin talteen :) Mutta myönnän avoimesti, että mietin niiden munkkien jälkeen, että hirmusääli kun munkkeja uskaltaa paistaa vain kerran vuodessa :D))

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...