30.5.2012

Patja vai mekko?

Tämä raita päätyi mekoksi, vieläkään en ole ihan varma, oliko tämä hyvä idea vai ei... =D


Kaava on uusimmasta Suuresta Käsityölehdestä 5-6/-12.
Olin tätä mekkoa katsellut muutenkin "sillä silmäällä" ja kun tuli erikseen vielä kysymys, että olenko tätä tekemässä, niin minäpä tein. =)
Alaosaa levensin muutaman sentin ja isompi tissisenä lisäsin yläosan etukappaleisiin, sekä takakappaleeseen alareunaan 3cm, se riitti just saamaan yläosasta hyvin istuvan. 

Hyvistä mittausyrityksistäni huolimatta huomasin sovitusvaiheessa, että takakappale oli pikkuisen liian löysä, joten ompelin yläreunaan framilonnauhaa parantamaan istuvuutta.
Etukappaleen keskelle piti tulla kuusi laskosta, mun mekossa on vain neljä, koska mielestäni muuten yhdestä yksittäisestä laskoksesta olisi tullut liian kapea.


Lehden ohjeessa mekko oli tehty ohuesta farkusta.
Just vähän aikaa sitten ostin huutonetistä kankaita, joiden mukana tuli mm. vanhaa patjakangasta. Vaikken sinisen suuri ystävä olekaan, niin tämän vanhan, ihanan pehmeän, patjakankaan siniset raidat muistuttivat sen verran farkkua, että siitä se idea sitten lähti...


Tarttee tässä vielä mietiskellä viihdynkö patjaraidoissa, vai puenko mekon seuraavan kerran naamiaisiin ja kerron esittäväni patjaa... ;D

13 kommenttia:

 1. Ihanahan se on! Päälle vaan ja menoks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eiköhän tää käyttöön pääse... =)

   Poista
 2. Tuo on niin ihana mekko! :) Ja nuo patjaraidat, aah, kyllä mie tykkään:)

  VastaaPoista
 3. No niin, nyt kun sitten teit sen, niin kerropa mallista: pukeeko isoja tissejä? Näyttää tossa nuken päällä kyllä kauniilta tuo malli, joten hieman houkuttelee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sopii isoille tisseille. =D
   Alkuperäinen malli ei tosin ole suunniteltu kovin rintavalle, joten jos on isompaa kuppia (mulla mahtuu just just D-kuppiin...), niin vaatii vähän lisää senttejä kaavaan. =)
   Malli oli myös helppo ommella, eniten työtä olis varmaan vaatinut se yläosan röyhelö, jonka korvasin pitsillä.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää. Täytynee pistää tämä kaava muistiin, mulla olis just tähän sopivaa kangasta :)

  VastaaPoista
 5. Tuohan on tosi kaunis. En olisi ihan heti huomannut, että tuo on sillä SK:n kaavalla. Kangasvalinnalla saa kyllä heti ihan erinäköisen

  VastaaPoista
 6. Kivannäköinen mekko. Minusta raitakangas sopii sihen hyvin. Tykkään tuosta helmasta ja pitsistä erityisesti :)

  VastaaPoista
 7. ihana tää on, vaikkakin tuo sun vika kommentti on myös ihana idea :D mut kyl mä tätä ihan käyttäisin muuallakin kuin naamiaisissa :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...