6.7.2012

Infinity Dress

Tuossa keväämällä pyöri OE-ryhmässä parikin linkkiä erilaisiin muunneltaviin mekkomalleihin. Itse ihastuin Infinity Dressiin, malli on todella kaunis ja erilaisia tapoja pukea päälle on loputtomasti, ainakin. ;)
Ekalla kankaanostoreissulla mulle kävi pieni, reilu puolen metrin mittavirhe, jonka seurauksena päädyin tekemään kaksi mekkoa. Tässä kuvassa on pienempi mekko noin M-koossa. Tämä mekko menee myyntiin, heti kun jaksan näpytellä sen johonkin... ;)
Kangas on Eurokankaasta ostettua viskoositrikoota, joka sopii tähän mekkoon täydellisesti.
Mekon jujuna on se, että tämän voi ommella kasaan yhdellä saumalla, itse kuitenkin tein kahdella. Ensin leikataan kankaasta ympyrä, jonka keskelle tehdään vyötäröaukko, sitten leikataan kaksi pitkää tasalevyistä liehuketta ja kaksinkertainen vyötärökaitale.
Jälkimmäiset ommellaan helman aukkoon. Itse lisäsin vielä kuminauhan vyötärökaitaleen sisälle varmistamaan mekon paikoillaan pysyminen. ;)Mallinuken päälle olen sitonut mekon omasta päästäni ja oheisessa linkissä esitellään useita muita tapoja käyttää tätä mekkoa.
Mekon voi myös toteuttaa pidemmällä helmalla, paitamittaisena, tai vaikkapa kapealla kynähelmalla.


(Videon linkki youtubesta)

Videon mekossa ei ole tuota kuminauhaa vyötäröllä ja kangas on jotain ohuempaa ja elastisempaa, joten ihan kaikkea en pysty toistamaan omallani mutta variaatioita noista sidonnoista on vaikka kuin paljon ja omasta päästä löytyy kokeilemalla lisää!

20 kommenttia:

 1. voi vitsit. Ihanan aurinkoinen. Itse olen yrittänyt etsiä sopivan väristä kangasta omaan infinityyn..mutta viel ei oo sopivaa tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taan onnesta soikeena ostin heti palasen kun EK:ssa näin tätä väriä, toinen väri jonka olisin halunnut, niin on tuo videon liila...

   Poista
 2. kiva malli... mutta kovin monen kanssa ei voi käyttää kai liivejä, ja niitä ilman en kyllä mitään mekkoa päälleni laita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet on tehnyt tuonne alle semmoisen tuubin, jonka alle voi piilottaa olkaimettomat rintsikat, tai jos tuubi on tarpeeksi tukeva ei tartte liivejä ollenkaan. =)
   Minä en itse pysty käyttämään myöskään ilman liivejä ja aika monenlaista versiota silti sain kääräistyä peittämään olkaimettomat liivit. ;)

   Poista
 3. siis apua kirjoitinpa epäselvästi, siis monen sidonnan kanssa...

  VastaaPoista
 4. tosi kiva. kuika pitkä tuo helma on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =)
   Vyötärökaitale on 5cm korkea ja helma on 59 cm pitkä.
   Vyötäröympärys sopii 75-85 senttiselle ja mekko sopii 165-175 senttiä pitkälle. =)

   Poista
 5. En ollutkaan aikaisemmin nähnyt tuollaista mekkoa ja sen sidontavaihtoehtoja. Kaunis! Tosin omalla vartalomallillani joudun skippaamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kannatta tuon videolinkin kautta etsiskellä youtubesta, malleja on vaikka kuin montaa erillaista ja sitten on vielä ihanan hulmuavia huivimekkoja, että varmasti löytyy jokaiselle omansa. ;)

   Poista
 6. Mahtavan monikäyttöinen mekko, wau! :)

  VastaaPoista
 7. Jösses miten kiva mekko! Mä tahdon kans, osaisinkohan.... Minen oo koskaan mitään vaatetta ommellut sitten kouluaikojen, mutta nyt kyllä alko tekeen mieli, vaikken oo edes "mekkoihmisiä", mutta kyllä naisella mekko pitää olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Osaisit sie, tää on aika helppo... =)

   Poista
 8. oijoih! todella upea!!!
  omani on tuolla ompsussa kankaana vielä...

  VastaaPoista
 9. Todella ihana!
  Tällainen oliski kiva! Joskin syönee senverta paljon xl-koossa kangasta että jso ekaks ottais ja puottas jokusen kilon pois ;), raskis tehdä :D

  Oliko vaikee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ollenkaan vaikea tehdä, eniten työtä vaati leikkaus, kun reunoja ei huolitella, niin leikkausjälki pitää olla todella siistiä... =)

   Poista
 10. Voi tää on hieno ja ihanan pirtee väri!:)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...