29.3.2011

Viikko 12: Pari pussukkaa

Siinä on, siististi levällään neulekassin sisältö. Tämä kassi kulkee mukana aina kun lähdemme reissuun, lentokoneeseenkin otan repussa mukaan karsitun version tästä. 
Jokunen viikko takaperin poltin autoreissulla täysin hermoni, kun kassin pohjalta ei meinaa löytyä mitään, kaikki pikkuiset tavarat pyörii sekaisin ja niitä saa kaivaa milloin minkäkin lehden ja rasian sisältä. 
Viime viikolla aloitin sitten väsäämään koteloa tuolle pikku tilpehöörille. Inspiraationi sain käsilaikussa kulkevasta matkaompelusetistä, siis sellaisesta vetskarilla avattavasta...

 Tämän näköinen "simpukka" loppujen lopuksi syntyi. Päällinen on mustaa fleeceä ja sisällä on ohut pinkki puuvilla, joka on peräisin kesämekosta, jota viime kesänä muokkasin. Vetoketjukin on purettu, jostain vanhasta vaatteesta, en enään muista mistä. Päällisen simpukkakuvioon ompelin polvekenauhaa, kuvio on molemmin puolin.

Simpukalle kaveriksi ompelin vielä kirjekuoripussukan, johon saan isommat tavarat siististi säilöön. Materiaalit ovat muuten samat, kuin simpukassa mutta toista mustaa vetskaria ei ollut, siksi tämä kirjekuorimalli, joka on suljettu pikkuhelmin koristellulla pallerolla. Pallero on peräisin iltalaukkuni kukkarosta, se irtosi joskus muinoin ensimmäisellä käyttökerralla.

Viimeisenä vielä pussukat täytettyinä.
Tuos simpukan alaosassa on kovikkeena pahvia ja sen päällä pehmusteena vanua. Paikoin ompelujälki ei ihan ole parhaasta päästä mutta sen verran hankalaa oli tuon vetoketjun ompelu, että antaa olla. Muutoin olen tyytyväinen näihin, hyvin täyttävät tehtävänsä. =)

Edit: Ylimpään kuvaan eksyi vahingossa kameran linssisuojus, löydättekö?
Käsityökassini muuten on toiminut esikuvana blogini värityksessä... Huomasitteko??  =D

6 kommenttia:

 1. Mikä loistava idea! Täytyis varmaan itsekin tehdä...

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä kätevältä! Itse tulee harvemmin ommeltua mitään tarpeellista! :D
  Aina vain tuskailen, kun jokin ei toimi tai juuri sama tilanne, ettei mitään löydä pusseista ja kasseista. Hmm, pitäisiköhän matkia?
  Reissuveska käsitöille olisi kyllä tarpeen. :)

  VastaaPoista
 3. Tulipa huomattava parannus tarvikesäilytykseen ja hyvän näköinen setti.

  VastaaPoista
 4. Vau! Sähän osaat kehitellä vaikka mitä...koon niksinurkka (;

  VastaaPoista
 5. Glenni: Siitä vain tekemään!! =)

  Minni: Reissuveska käsitöille on ihan ehdoton!
  Itsellänikin jää turhan usein nää pienet tarpeeseen tulevat jutut tekemättä, nyt olen ottanut itseäni niskasta kiinni ja tulossa on lisääkin... ;)

  Kewa & Neferi: Kiitos!

  Maria: Heh, kiitos! Tää kehittely on vähän niin kuin ammattitauti... ;D

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...