17.10.2011

Viikot 37&38: Hääjuttuja

Viikonloppuna juhlimme kaverin häitä ja siellä sain napattua kuvat morsiustytöistä ja sulhaspojista, joille olen viimeisen kahden viikon aikana ahertanut vaatetusta. =)


Morsiustytöt saivat neulebolerot, lankana Novitan Softy. Lankaa kului noin puoltoista kerää per bolero.
Malli on omassa päässä suunniteltu, morsiamen toiveita noudattaen.
Lankana Softy oli kauniisti sanottuna haastava, neulos venyi ihan älyttömästi, joten oikean koon tekeminen oli vaikeaa ja ensimmäinen versio olikin melko susi...
Lisähaasteen tekemiselle toi  suht tiukka aikataulu ja se, ettei ollut mahdollisuutta sovitukseen. Onneksi naapurista löytyy melkein saman kokoinen tyttö, niin ensimmäisen version kanssa sain edes vähän viitettä siitä minkä kokoista pitäisi tehdä, kun tämän mallisessa bolerossa ei tyttöjen omista mitoista ollut loppujen lopuksi paljoakaan hyötyä.


Ylijäämälangasta tein neuleruusukkeet koristeeksi.
Malli on todella helppo, tämän kokoinen ruusuke tehdään näin:
*Luo 10 silmukkaa
*Neulo nurja kerros
*Neulo oikea kerros neuloen jokaiseen silmukkaan kaksi oikeaa silmukkaa, ensin etureunasta, sitten takareunasta, eli kierroksen aikana tuplaat silmukkamäärän, vain viimeinen silmukka neulotaan tavallisesti oikein
*Neulo nurja kerros tavallisesti
*Neulo oikea kerros taas lisäten silmukoita tuplasti, paitsi viimeinen silmukka tavallisesti oikein
*Neulo nurja kerros
*Vielä kolmannen kerran oikea kerros lisäten silmukoita tuplasti
*Päättele nurjalla kerroksella, neuloen pääteltävät silmukat nurin, näin saat aikaiseksi koristeellisen pykäreunuksen
*Kieputtele pötkö vaikka sormen ympärille spiraaliksi ja ompele alapuolelta ruusu kasaan
*Ompele taakse koruneula, tai vaikka hakaneula kiinnikkeeksi. Itse ompelin hakaneulan ja käytin taiteltua tylliä hakaneulan taustaksi tukemaan kiinnitystä.
Sulhaspojille ompelin liivit morsiamen toimittamista kankaista. Turkoosi kangas on morsiussatiinia ja musta on ohuempaa joustosatiinia, molemmat Eurokankaasta.
Ankkurinapit ja liivinsolki ovat Tikatasta.
Malliksi valikoitui tyköistuva kauluksellinen juhlaliivi. Liiveissä on täysvuoritus.
Näitäkin liiveja jouduin ompelemaan pelkkien mittojen varassa ja ensimmäisestä sovituksesta (kolme päivää ennen häitä...) sain viestin, että pikkuisen tiukat tuli ja ketutus oli melkoinen. Onneksi kuitenkin liivit olivat aivan täsmälleen oikean kokoiset, vain pienempi olisi saanut olla hiha-aukoistaan hieman väljempi. 

Täysvuoritin liivin, että saisin päältä tikkaamattoman, minusta se luo arvokkaaman ilmeen.
Näiden liivien taitteiden silittämiseen menikin vissiin enemmän aikaa, kuin itse ompelemiseen. ;D

Kauluksen rakenne oli minulle uusi tuttavuus. Liivit olivat itsessään helpot ja nopeat ommella mutta tuon kauluksen rakenteen tajuamiseen meni tovi...

Lopuksi vielä hääkortti, jonka olen tavoilleni uskollisena, askarrellut myöhään edellisenä iltana, eihän kaikkea vaan voi muistaa, eihän...? ;)


6 kommenttia:

 1. Siis oikeasti VAU! Upeat bolerot ja liivit niin hienot, meidän esikoinen olis onnen kukkuloilla jos sais tämmöisen liivin. Kyllä Sinä osaat!

  VastaaPoista
 2. ihanat bolerot ja liivit ja upean kortin oot askarrellu :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kewa!
  Tuon kauluksen jujun kun tajusi, niin nuo oli helpommat ommella kuin miltä näyttää. Toinen mielenkiintoinen kohta oli myös noiden hiha-aukkojen ompeleminen sivusauman kääntöaukon kautta...

  Glenni, kiitos paljon! =)
  Kuvasta ei valitettavasti näy tuon korttipohjan kiva helmiäisen hohde.

  VastaaPoista
 4. Onpas hienot liivit!
  Meilläkin olisi käyttöä juhlaliiveille, mutta en ole toistaiseksi ikinä uskaltanut edes yrittää. Laitan ajatuksen hautumaan. Voi kyllä olla vielä liian haasteellista meikäläisen taidoille.

  VastaaPoista
 5. Ohho, oletpas tehnyt tosi ihanat bolerot ja liivit, wau! Meillä oli vasta siskon häät ja äiti teki niihin kanssa sulhaspoikien liivit, sekä morsiustyttöjen mekot ja itselleen vielä raakasilkistä jakkupuvun. Jos ei olisi ollut ystäväämme viimetippaa, niin ei olisi liivit kyllä valmistuneet ;) Mutta siis vaikka itse en ole koskaan tehnyt mitään tuommoisia hienouksia, niin sivusta seuranneena tiedän kuinka kovan työn teit noiden hienojen lastenvaatteiden kanssa (ja kuinka pitkän sentin morsiuspari siinä säästi). Joten hyvä sinä! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan pörröiset bolerot ja hurjan hienot liivit olet saanut aikaan :)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...