10.9.2012

Pilven pehmeä kylpytakki


Tytölle ompelin kylpytakin, kun edellinen alkoi jäämään pahasti pieneksi.
Kaava on oma, löyhästi edellistä kaupasta ostettua kylpytakkia mukaillen. Suurimpana erona on, tytön toiveesta, tähän tehty huppu, jota edellisessä ei ollut.
Kaula-aukko jäi pikkuisen turhan avoimeksi, osin se voi johtua myös reippaasta kasvuvarasta... =)

Solmimisnauhat on ommeltu sivusaumaan kiinni ja takana on vyötäröllä kuminauha keräämässä väljyyttä kasaan. Tämä on kopioitu siitä edellisestä kaupan takista ja minun mielestäni on todella toimiva systeemi. =)
Kangas on ostettu Hyvinkään kangastukusta, taisi olla nimikkeellä untuva fleece, joka tapauksessa aivan ihanan kevyttä ja pehmeää, ihan kuin pumpulia.
Kangas on siitä ihana kylpytakkikangas, kun se ei märkänäkään ole kovin raskasta ja märän tuntuista, niin kuin tavallinen frotee, vaan se imee ja haihduttaa kosteutta melko tehokkaasti.

13 kommenttia:

 1. tosi kivan näköinen. mun pitäisi myös tehdä lapsille kylpytakit..

  VastaaPoista
 2. Näyttää kyllä erittäin pehmeälle! Ihana <3 Minulla olisi sama homma edessä...

  VastaaPoista
 3. Tosi suloinen. Joskus ala- tai yläasteella teimme kylpytakit nitta se frotee ei imenyt vettä ja oli siksi kurjan tuntuinen päällä. Mistäs sitä tietää millanen frotee imee veden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itse tykännyt niistä samettifroteepyyhkeistä, kun ne mun mielestä imee vettä paremmin. Sit taas semmoiset harvempi lenkkiset, vähän karkeammat froteet, jätän suosiolla kauppaan, kun mun mielestä ne ei kuivaa kunnolla ja tuntuu helposti vettyneiltä.

   Poista
 4. Ihanan pehmeän näköinen, ja just suloisen tyttömäinen kangas! :) Ja hyvä idis tuon kylpytakin narun kanssa. Meillä on lapsilla ihan kaupan kylppäritakit, joista on narut aina irti ja jossain hukassa... Pitäiskin jaksaa ommella ne edes yhdestä kohtaa takaa kiinni niin pysyisivät jotenkuten matkassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista kangasta oli vaihtoehtoina tasan tämä ja sama vaalean sinisenä, onneksi tyttö tykkäs kovasti kankaasta!! =D

   Poista
 5. herttainen kylpytakki! pitää pihistää tuo kuminauha-juttu tuohon omaan (kankaana vielä) olevaan kylpytakkiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =)
   Toi selän kuminauha on oikeasti tosi toimiva idea, varsinkin lapsille, kun niillä on taipumusta vedellä niitä nauhoja miten sattuu ja helpottaa sitomistakin, kun nauha pysyy paikoillaan ja aina on saman mittaiset nauhat molemmin puolin...

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...