10.8.2013

Pikkareita, alkkareita

Täällä valvotaan tyttären vatsatautia, siivoillaa jälkiä ja toivotaan, että tällä kertaa tuo nukahtaisi, sitä odotellessa on hyvä ajanvietteeksi blogata...

Tässä tytölle pikkareita, näihin leikkelin jämäkankaita. Kaava ottobren 6/-10 hipsterit, eli sama kaava jolla aikaisemminkin olen näitä tehnyt, nyt vaan piirsin uudelleen isomman kaavan ja kaavassa oli kyl jotain outoa verrattuna aikaisempaan kolme numeroa pienempään kaavaan, istuvuus ei vaan ollut yhtä hyvä.
Päällimäisenä olevat norsupikkarit ovat alkuperäisestä kaavasta ilman muokkauksia.
Vyötäröä laskin reippaasti alemman, haaraosaa lyhensin ja kavensin, jalka-aukkoa muotoilin, niin että takaa suoristin kaarta ja edestä taas pyöristin lisää ylöspäin. Viimeisenä ompelin nuo perhospikkarit, jotka ovatkin täydellisen malliset, tällä kaavalla sitten seuraavat pari vuotta. =)

Ja kun kerran vauhtiin pääsin, niin itselleni myös. Tosin muutamat näistä ompelin jo aikaisemmin keväällä laneilla. Kaava on netistä löytynyt ilmaiskaava, jota jouduin myös jonkin verran muokkaamaan. Näistä nuo alimmat raita-alkkarit ovat täydelliseksi hiotun kaavan tulos. 

12 kommenttia:

 1. hienoja, munkin pitäisi varmaan pian taas näitä tehdä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kannattaa tehdä, näitä kiva ja nopea ommella. =)

   Poista
 2. Kivoja on, paljon hienompia kuin kaupasta! :) Ja kivasti kuvattu! :D

  VastaaPoista
 3. upeita pikkareita! pitäis ite kans ryhdistäytyä tällä saralla...

  VastaaPoista
 4. Mulla sama kuin glennillä, pitäis joskus innostua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun innoittajana toimi ääeiään muyöten täynnä oleva tilkkuloota, jonka ihanan värikkäät palaset huuteli tekemään niistä jotain. =)

   Poista
 5. Mulla on kans suunnitelmissa pikkareiden ompelu, itselleni. Saa nähdä koska saan aikaiseksi... Hienoja oot tehny, niin värikkäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! =) Meillä tyttö tykkää näistä enemmän kuin kaupan pikkareista, on kuulemma mukavammat päällä ja ajan kanssa huomaa hyvin myös kankaiden laatueron...

   Poista
 6. Ompa kivoja! Ikinä ei oo tullu tehtyä pikkareita vaikka käyttäjiä ois kyllä ja sopivan pieniä trikoopalasia. Pitäs vaan kokeilla. Mutta hei, semmoinen kysymys, että mistä tuo pinkki kalanruotokangas on ostettu? Ois juts täydellistä yhteen "projektiin", mutta oon pihalla ku lumiukko vuoden lähes vuoden ompelutauon (ja kangasostolakon) jälkeen..Ja vielä paranemisia sinne kovasti <3

  VastaaPoista
 7. Kannattaa kokeilla, näiden tekemieen jää koukkuun, helppoja tehdä ja nopeasti saa ommeltua liukuhihnalla. =)
  Kalanruodot on tilattu Saksasta Michas Stoffeckelta, Kärkkäisellä taitta olla näitä myös myynnissä, jos sellainen on lähellä...?

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...