12.1.2011

Viikko 1: Prinsessamekko

Olen jo jonkin aikaa miettinyt millä motivoisin itseäni tuhoamaan käsityö-/askarteluvarastojani, kun alkaa tuo säilytystila loppua...
No, viikonloppuna luin tämän bloggauksen ja siitä se idea sitten lähti =)
En tosin aio rajoittaa tekemisiäni vain kangasvaraston tuhoamaiseen, vaan pyrin siihen, että saisin valmiiksi vähintään yhden työn, millä tahansa tekniikalla, per viikko ja käyttäisin niihin pääsääntöisesti jo olemassa olevia tarvikkeita, enkä ostaisi uutta ilman todellista tarvetta (joopa joo...)

No, tässä olisi ekan viikon työ:
Täytyihän pikku prinsessalle saada prinsessamekko, kun prinsessa-aiheisille synttärikutsuille kutsuttiin. 
Nuo rooliasut on jäänyt vähiin  meidän muksulla, yksi syy siihen on sikahintaiset Disney-prinsessamekot, joiden laatu ei missään tapauksessa kohtaa hintaa...
Muutenkin erilaiset prinsessa-ja keijukaismekkoset joita olen myytävänä nähnyt, ovat olleet huonosti tehtyjä, saumat repsottavat eikä mallit oikein istu kenellekkään.
Toinen syy on äidin laiskuus tehdä mitään muuten vaan, jostain syystä aina on ollut tarve, joka pakottaa tekemään ja sitten kiroillaan kiirettä!! No, nyt yritän muutosta ja opettelen tekemään juttuja enemmän huvikseni.
 Viime viikolle valmistui kuitenkin tämä mekkonen, jonka kaikki muut materiaalit löytyivät omasta varastosta, paitsi helman kultainen kangas ja sen alla oleva kultainen tylli, jotka tarttuivat mukaan Eurokankaasta.
Viininpunainen sametti on jämäpaloista, jotka jäi yli vaatekaapin verhoista ja tuo ihana kiinan jakardi (vai miten tuo oikeaoppisesti Suomeksi sanotaan??) on peräisin Tallinnan reissulta parin vuoden takaa. Vanhan kaupungin muurin kupeessa on ihana pikkuinen kangaskauppa, josta löytyy varsin monipuolinen valikoima kankaita, turkiksia ja pitsejä.
Kyseisen kangas oli poistopala, jonka ostin muutamalla kruunulla ja mekon jälkeen jäljelle jäi n. A4 kokoinen pala plus pari riekaletta. Seuraavaksi tarttis vissiin opetella pussukoiden tekoa, että pääsis noista pikkupaloista eroon... =)

8 kommenttia:

 1. Todella kaunis mekko! Aivan ihana kaikkine yksityiskohtineen, ei kyllä uskoisi "jämäpaloista" ommelluksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos =)
  Täytyy myöntää, että itsekkin olen oikein tosi tyytyväinen tuotokseeni.
  Unohdin myös mainita, että kaava oli omasta päästä ja yläselän kaarroke syntyi vahingossa, kun jouduin korjaamaan yläosan kokoa isommaksi...

  VastaaPoista
 3. Ompa upea mekko! Samaa mieltä olen kanssasi noista kauppojen prinsessamekoista, sikahintaisia ja hajoavat käsiin kättelyssä.
  Tämä mekko on kyllä niin tyylikäs että haittaako jos otan mallia leikkauksista? ;)

  VastaaPoista
 4. Fera: Ei haittaa, ota mallia vaan =)
  Tuo päälimmäinen helma oli tarkoitus olla takaa pidempi, semmoinen pyöreän mallinen mutta kun kangas ei ihan riittänyt...

  VastaaPoista
 5. Kyllä on hieno mekko, varmasti tytölle mieleinen.

  VastaaPoista
 6. Täältäpäs löytyi kiva blogi! Ja aivan ihana kyllä tuo prinsessamekko! Meidän perheessä ei vielä tyttöjä ole, tosin 3,5v pojasta tulee hetkenä minä hyvänsä isoveli siskolleen :) Ja minä täällä jo nyt mielissään suunnittelen rinsessamekkojen ompeuja 8)

  VastaaPoista
 7. Hei Jonna ja kiitos!
  Se vähä mitä olen pojille ommellut, niin täytyy myöntää, että tytöille on jotenkin kivempi tehdä erilaisia mekkoja ja prinsessajuttuja. =)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...