31.1.2011

Viikko 4: Raitapaita

Raitapaita ehti sopivasti valmistua tämän viikon valmiiksi projektiksi. Aamulla otin pois pingoituksesta ja puin sovitusnuken päälle ja kuvasin.  (Tämä siis sunnuntaiaamuna)
Täytyy sanoa, että vähän hätäsesti tuli kuvattua, kun tässä on kolme parasta otosta, ei kehumista...
No, saa noista nyt kuitenkin käsityksen mistä on kyse...
Lanka on CeweC Delano, jota tarttui mukaani viime syksynä, kun olin Lankamaailmassa ostamassa lisää lankaa unelmaneuleeseen. Yksinkertaisesti ihastuin väriin ja pörröisyyteen ja lanka tuntui myös kivalle käsissä. 
Pienenä miinuksena sanottakoon, että liottaessa langasta lähti aika reippaasti väriä.
Malli on omasta päästä ja seuraus siitä, että olen jo muutamana kesänä kaivannut kevyttä lyhythihaista neuletta ihan perus T-paita mallisena. Alun perin piirsin paitaan V-kauluksen ja tavalliset lyhyet hihat mutta kainaloiden kohdalla iski laiskuus ja päätin muokata mallia niin, että sain jatkaa pyöröillä mahdollisimman pitkään. Lopputuloksena koko paita on hihoja myöten neulottu pyöröillä =)
Luulen, että tykkään tästä mallista enemmän, kuin alkuperäisestä ideasta. Näyttää jotenkin kesäisemmältä.
Erittäin tyytyväinen olen vyötärön muotoiluun. Vyötärö todella istuu noin hyvin kuin kuvissa, eikä sitä ole kurottu nuppineuloilla sileäksi, eikä myöskään paranneltu kuvankäsittelyllä.
(Ei niin, että tuota harrastaisin muulloinkaan, kunhan huomautin...)
Voisin sanoa, että kerrankin harmittaa, etten saanut tuota kuvattua itseni päällä, niin paljon kannatti muutaman tunnin matikkatuokiot kavennuksia laskiessa.

Edit: Kyseistä lankaa meni n. XL-kokoon, tasan 175 g = 3½ kerää, eli lanka on tosi riittoisaa. Itse ostin sitä 8 kerää, joten "jämälankoja" taas kertyi  =D

4 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttava! Kauniit värit ja malli :)

  VastaaPoista
 2. Voithan lisätä sovituskuvaa myöhemmin :)
  Tosi nätiltä kyl näyttää jo mallinuken päällä!

  VastaaPoista
 3. Onpas nätti neule, voi kun minäkin osaisin tehdä tuommoisia.. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kehuista, ite tehdessä aina jotenkin menettää objektiivisuuden omaa luomusta kohtaan ja useimmiten näkee vaan ne virheet, eikä kokonaisuutta. Tää on siitä kiva paita, että on käytännössä virheetön =)
  Alimman kuvan hihassa väri on melko lailla oikea. Raidoissa on vielä vaaleaa kellertävää, joka ei oikein näy.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...