24.1.2011

Viikko 3: Pingoitusalusta

Aikaisemmin ihmettelin, että miten ihmeessä muut saa isot pitsihuivit yms. pingoitettua niin nätisti. No, en ihmettele enään. Pukki toi joululahjaksi Neulonta päiväkirjani kirjan ja sieltä löytyi ohje alustan tekoon.
Ensin kävin ostamassa kaksi kappaletta 70x140 mdf-levyjä.
Toisin kuin alkuperäisessa ohjeessa, pinnoitin levyt kontaktimuovilla, koska mdf on melko herkkää kosteudelle ja en halua ottaa riskiä, että kostutetut neuleet pilaavat levyt.
Sitten nidoin vanukerroksen reunoihin kiinni ja leikkasin ylimääräiset pois.
Mielestäni yksi kerros vanua riitti, vaikka ohjeessa neuvottiin laittamaan kolme.
Päälliseksi valikoitui Ikeasta tätä projektia varten ostettu (eli kangasvarasto ei tästä laihtunut...) punainen keittiöruutukangas. Ohje suositteli ruutua, ruudutusta voi käyttä pingotukseen apuna, että saa kappaleet suoraan.
Kangas on nidottu siististi nurjalle puolelle.
Viimeiseksi yhdistin molemmat laudat toisiinsa pianosaranalla (en sitten tajunnut sitä kuvata) ja toiseen reunaan nidoin valkoiset nauhanpätkät, niin pysyy levyt yhdessä.
Tein kerralla vähän reilumman kokoisen alustan, kun kerran tilaa on sekä säilytystä, että käyttöä varten mutta voihan tämän toteuttaa yksinkertaisena ja pienempänäkin...


Pannaan tähän loppuun vielä kuva vihdoinkin siivotusta ja uudelleen järjestellystä askarteluhyllystä. Kansioista löytyy käsityölehtiä ja kaavoja. Laatikoista löytyy askartelutarvikkeita ja papereita vähän joka lähtöön, sekä pitsit ja nauhat. Hyllyn päältä löytyy vielä kuivakukkaa ja öljyväritarpeet. 
Vasta valmistuneen alustan paikka ei muuten ole tuon hyllyn edessä!!
Lattialla lojuva iki-ihana silkkimatto on Turkin tuliainen parin vuoden takaa. Valitettavasti ei pääse oikeuksiinsa just tässä kuvassa. Matto oli niin kaunis ja vieläpä täydellisen kokoinen, että oli pakko saada huolimatta punaisesta väristä, jota meiltä ei löydy mistään muualta päin kämppää. Maton myötä myös tuo aikaisemmin täysin valkoiseen puettu hylly sai punaista piristykseksi.
Saas nähdä kauan tämä siisteys sailyy... =)

P.S. Hyllyn yläreunassa kurkkivan leppiksen teki tyttöni viime äitienpäivälahjaksi tarhassa, se on ihana!!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa mikä järjestys ja harmonia! Itsellä ompeluhuone on kaaoksessa, vaikka haluaisin sen olevan enemmän tuota tyyliä. Olen selittänyt sen sillä, että muita huoneita sisustaessa pitää olla yksi huone, joka uhrataan sille, että sinne voi syytää kaiken ylimääräisen väliaikaisesti...

    VastaaPoista
  2. Harmi ettei tullut otettua "ennen"-kuvaa tuosta hyllystä, saisit jonkun käsityksen siitä miltä näyttää työpöytä ja työhuoneen yhteydessä oleva varasto =D

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...