7.2.2011

Viikko 5: Tunikamekko

Suuri Käsityö-lehden numerosta 1/-11 tein tunikan, joka oli vieläpä helppokaavaohjeena.
No, jälleen kerran sain todeta, että kyseisen lehden kaavojen mitoitus on väärä... Olen mitannut itseni lehden ohjeiden mukaan ja valinnut sen mukaisen kaavakoon ja aina on tullut liian iso, tällä kertaa muistin valita suoraan pienemmän koon ja silti, liian iso!
Mielummin tietysti näin päin, on helpompi korjata. Tässä trikootunikassa pienentäminen olikin pikkuisen mutkikkaampaa, kun samalla piti vaatetta muotoilla uudestaan, kun alkuperäinen istuvuuskin oli vähän niin ja näin =/
Kangas on muistaakseeni viime kesänä Eurokankaan palalaarista mukaan tarttunutta melko ohutta trikoota. Tykkäsin tuosta väristä ja kuviosta.
Eteen jouduin tekemään rintojen alle lisäyksenä muotolaskokset ja taakse vyötärölle laskokset, joista ylös selän puolelle nousevat tikkasin kiinni. Nyt istuu ihan hyvin.
Edessä on tuommoiset "vyökaistaleet", joiden lyhentäminen siististi tuotti vähän päänvaivaa. Päädyin ompelemaan alemman lyhyemmäksi ja päällimmäisen vedin napin kanssa sivuun.
Sovitusnukella on kuvausrekvisiittana poolopaita tunikan alla ja huomatkaa erityisesti tuo kaulakoru, ostin sen viime kesänä Barcelonasta ja tykkään kovasti  =)
Tunikan nappi on Tikatasta.

8 kommenttia:

 1. Heips! Tulin kiittämään kun olit liittynyt blogini lukijaksi, kiitos!
  Kaunis tunika! Itsellä ollut samaa ongelmaa kyseisen lehden neule-ohjeiden (en juuri ompele vaatteita) kanssa joskus, samoin Novitan lehden ohjeiden kanssa. Pitäs malttaa tehdä aina se mallitilkku.
  Hyvää helmikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä ja tervetuloa =)
  Täytyy sanoa, että tuon mallitilkun tekemisen olen oppinut, pienellä vaivalla saa varmistettua oikeat mitat.
  Ommellessa on niin paljon työläämpää tehdä lakanamalli ensin, ettei arkivaatteisiin oikein viitsi...

  VastaaPoista
 3. Kauniita käsitöitä osaat tehdä.

  VastaaPoista
 4. Hei! Ihanaa joku muukin ompelee trikoomekkoja kuin minä (:

  VastaaPoista
 5. Heh =)
  Tämän tunikamuodin myötä trikoo on löytänyt tiensä minunkin vaatekappiin, aiemmin en siitä juuri välittänyt muuten kuin T-paidoissa.

  VastaaPoista
 6. Kivannäköinen tunika. Tarvitsisin kevätvaatetta ja helppokaava kuulostaa houkuttelevalta. Mihin kokoon saakka tunika on kaavoitettu? Mitäs luulet onko nuo vyöpätkät olennainen osa mallia?

  VastaaPoista
 7. Rva Kepponen: Koot on 48 saakka ja vieläpä todella väljää mallia, itse mittasin itseni lehden mittataulukon mukaan ja valitsin kaavan koon ja jouduin kaventamaan melkein kaksi kokoa, joten kaavat kannattaa mitata myös ennen jäljentämistä. Nuo vyöt ovat vain koriste, en usko, että tunika kärsii niiden puuttesta. Sen verran sanoisin, että takayläkappaleeseen kannattaa tehdä muotolaskokset vyötärölle, niitä ei ole ohjeessa, istuu paremmin ja eturypytys kannattaa jakaa kahteen osaan rintojen alle, varsinkin jos on rintavampaa tyyppiä, tämä myös paremman istuvuuden takia.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...