24.2.2011

Pitsimekko

Viime viikolla kaivoin varastostani useaan otteeseen kankaita esiin, että nyt mä teen tästä jotain!
Ja ei, takas hyllyyn ja seuraava kangas, ja seuraava, ja seuraava...

Loppujen lopuksi työn alle valikoitui tämä, muutama vuosi sitten Huuto.netistä ostetun kangaspaketin mukana tullut ruutukangas. Veikkaisin ihan mututuntumalla, että kyseessä on melko iäkäs kangas. 
Tykkäsin tästä kankaasta heti ja olenkin odottanut sitä täydellistä ajatusta mitä tästä tekisin , tosin olin kyllä kuvitellut tekeväni siitä jotain itselleni...
No, tyttö siitä nyt kuitenkin sai mekon. Osasyy siihen miksi juuri tämä kangas, ovat nuo hiljattain Porvoon Nappi-aitasta mukaan tarttuneet pitsit, jotka sopivat täydellisesti kankaan väreihin.
Seuraava vaihe olikin päättää malli. 
Viikonloppuna löysin Ottobren 3/-10 lehdestä Chopin-mekon kaavan ja niitä sitten jäljentelin ja mittailin ja menetin hermoni ja mittailin uudelleen...
Maanantaina hylkäsin kaavat ja aloin etsimään toista mekkomallia, loppujen lopuksi päätin kuitenkin antaa Chopinille mahdollisuuden, tarkalleen ottaen mekkoon on käytetty Chopinin vuorikaava.
Mallihan on itsessään todella yksinkertainen, perus kellohelmainen mekko. Sitäkin kauemmin olen miettinyt, pohtinut ja sovitellut yksityiskohtia. Se on ihme, että mekosta tuli valmista, kun en meinannut osata päättää miten pitsit sijoittelen ja käytänkö vaan toista väriä ja kumpaa väriä sitten käyttäisin...
Niitä pohtiessäni sain idean: Jos vaikka tekisin kanttinauhaa itse, ekaa kertaa ikinä.
Noinkin pieni yksityiskohta, kuin hihansuut, ovat omasta mielestäni todella hyvin onnistuneet ja taatusti tulee leikattua kanttinauhaa itse jatkossakin.
Nukutun yön jälkeen päädyin ompelemaan pitsit päällekkäin, hieman erillainen lopputulos mutta toimii...
Kauluksen jälkeen punaista pitsiä jäi jäljelle noin 2cm ja ruskeeta noin 30cm. Punaselle sanoin heiheit ja ruskean rypytin renkaaksi ja ompelin siihen napin. Tätäkin pientä koristetta sovittelin toista tuntia pitkin mekkoa, ennen kuin päätin ommella tuohon helmaan.

Lopputulokseen olen hyvin tyytyväinen. Kaikista pitseistä juuri tuo nyplätty puuvilla- ja pellavapitsi on mulle eniten mieleen.
Linkitän tämän vielä MaMa-haasteeksi, kun kerrankin materiaali, pitsi, osui kohdalle.

14 kommenttia:

 1. Aivan upea mekko ja todella siisti ompelujälki!!! Kangastukusta saa nn. kantin kääntäjä (nauha sinne sisään ja ulos tullessaan silitys), ihan aidon näköinen kanttinauha tulee ja ompelu vielä helpompa. Ei ollut kallis hankinta jos vertailee kaupan valmis kanttinauhaan.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätti mekko! ja hienot noi yksityiskohdat!!

  Mulla on kans toi vinonauhankääntäjä, sil saa kyllä kätevvästi tehtyä, jos vain viitsii tehdä :D, mä olen kerran trhny sil, pitäs käyttää useamminkin.

  VastaaPoista
 3. Mää niin tykkään näistä sun mekoista! Kerrassaan täydellinen! Ihastuksesta huokailen täällä...

  VastaaPoista
 4. On todella kaunis mekko. Huomaa kyllä, että olet miettinyt yksityiskohdat ja pitsien paikat tarkasti. Ihana!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille kehuista, lapselle on vaan ihana tehdä mekkoja! =)

  Kewa ja Sani: Mulla on sellainen kanttinauhan kääntäjä, ilman ei kyllä olisi onnistunut!!
  En vaan jostain syystä tajunnut asiaa mainita postauksessa...

  VastaaPoista
 6. Nappi-aitta on mahtava paikka (; Tosi kiva tuli mekosta!

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis mekko! Väriyhdistelmä on herkullisen erikoinen!

  Kiitos kaunis osallistumisesta haasteeseen, olit nopea!:)

  VastaaPoista
 8. Maria: Näin on, ehdottomasti ensimmäinen osoite, kun on pulaa napeista tai nauhasta... =)

  Leena: Kiitos, tällä kertaa kävi tuuri, kun alustava idea oli jo päässä, ei puuttunut kuin toteutus =)

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis mekko ja suloinen malli. :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mielettömän kaunis mekko, upeat viimeistellyt yksityiskohdat! Tykkään!

  VastaaPoista
 11. tinjamii: Kiitos, voin kertoa, ettei meidän kuvaussessiot ole aina ihan yhtä suloisia, kuin lopputuloksesta voisi päätellä... =D

  Riika: Kiitos ja ihana kuulla! Tämä mekko on sellainen, joka mielestäni onnistui todella hyvin mutta sen julkaisemisen suhteen olin tosi epävarma...

  VastaaPoista
 12. Voi miten kaunis mekko! Ihana kellohelma, ja todella siistit yksityiskohdat, ainakin pääntiessä ja kädensuissa. Itse en älyäisi ostaa tuon sävyistä pitsiä, mutta nehän on kuin tehty tuohon mekkoon :)

  Tulipas kuules lapsuus mieleen, 80-luvun alussa kun kuului ommella itse vaatteita lapsille, jotta sai vähän erilaisia ja massasta erottuvia. Äidin tekemät mekot olivat kylläkin aina juhlamekkoja, arkena kun rymyttiin isoveikan vanhoissa farkuissa. Tuommoisen kauniin tanssihelmamekon olisin halunnut pukea arkenakin :)

  VastaaPoista
 13. lavatanssimekko pikkutytön mitoilla! (Ja tämä oli siis kohtelaisuus!) :)

  VastaaPoista
 14. Mahottoman hurmaava mekko!:)

  t.Paula

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...