4.4.2011

Viikko 13: Neuleliivi

Kirpparilöytölangoista neuloin tytölle liivin. Liivin ohje Novitan kevät -10 lehdestä ja reunan virkattu pitsi on Novitan kevät -11 lehdestä, kaulaliinan reunapitsi. Liivi on koossa 110/122.


Ohje on superhelppo ja tekemiseen meni vain pari päivää. Alkuperäinen liivi oli mielestäni vähän tylsä ja kaipasi selkeesti jotain lisää, joten lisäsin reunaan virkatun pitsin. Ohje oli sellaisesta kaulaliinasta, jonka olin merkannut tehtäväksi, kun tykkäsin juuri tuosta pitsistä.
Liivi suljetaan edestä yhdellä napilla, nappina Shellz puunappi. En tajunnut ottaa lähikuvaa mutta nuo shellz puunapit muistuttavat ajopuuta pinnoiltaan ja jokainen nappi on erilainen.

Kuva vielä takaata. Liivi on vielä aavistuksen iso mutta tykkään, että saakin olla. Alkuperäisessä ohjeessa ollut kuva näytti siltä, että liivi on liian pieni kuvan tytölle, sen takia jäi melkein tekemättä...

Näissä vaatteissa tyttö lähti myös tarhan valokuvaukseen. Tarhatäti tykästyi liiviin niin paljon, että halusi ohjeen tehdäkseen samanlaisen itselleen. =D

Lanka on siis taannoin kirpparilta ostettua vanhempaa Floricaa ja väri on kuvissa melko tarkkaan oikea. Ostin langat kirpparilta muovipussissa, joka oli suljettu ja pussin avasin vasta kotona. Avatessa pussista löyhähti ikävä, ummehtunut hometalon haju. Meinasi langat lentää roskiin samantein. Väri oli kuitenkin niin kiva, että aloitin pelastuoperaation laittamalla langat pariksi vuorokaudeksi parvekkeelle pakkaseen (sillon oli vielä öisin liki -20 astetta...).
Ei auttanut kovin paljon.
Seuraavaksi heitin lankakerät pesupussissa pyykkikoneeseen ja pesin ne allergiaohjelmalla 60 asteessa, höyryn kera. Langat kuivasin saunomisen jälkeen 75 asteen jälkilämmössa ja kuivuttua heitin vielä noin vuorokaudeksi parvekkeelle tuulettumaan. Näin pääsin kuin pääsinkin eroon hajusta ja uskoisin kyseisen käsittelyn desinfioineen langat mahdollisista homeitiöistä, ainakaan itse en niitä haistellessa reagoinut, vaikka melko herkkä olenkin rakennushomeelle. 
Olisi mielenkiintoista tietää johtuiko haju lankojen edellisestä kodista vai kirpputorista, joka haisi sen verran homeelle, etten toiste siellä asioi. Valitettavasti, koska kyseisellä kirppikksellä on maine seutumme parhaana lastenvaatekirpparina... 
Lopuksi vielä se suurin hupi eli pesussa levähtäneiden lankojen keriminen, vain yhden rullan jouduin katkaisemaan, kun solmu ei muuten selvinnyt...

12 kommenttia:

 1. Oikein kivan näköinen liivi.

  Onpas ollutkin työläs lankojen käsittelyoperaatio :)

  VastaaPoista
 2. Mulla ois varmaan lentänyt langat roskiin. Hienoa, että jaksoit pelastaa ne, lopputulos on nimittäin aivan upea (ja neidillä muuten aivan ihanat hiukset!!)

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kaunis liivi, mutta silti olit kyllä todella sinnikäs lankojen pelastajatar! :) Pitsi liivin reunassa näyttää oikein kivalta, pitää etsiä tuo mainitsemasi liivin ohje, niin näkee kuinka paljon tuo pitsi sitä muuttikaan.

  VastaaPoista
 4. No jo oli langoissa hommaa...
  Mut hieno liivi niistä tuli!!! :)

  VastaaPoista
 5. Mä en siis ole ainoa joka jaksaa operoida ikuisuuden jonkun projektin parissa...hahaa
  sun tuotos on kyllä aikalailla onnistuneempi kuin mun viimeaikaiset (: IHANA

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia =)
  Tykkään myös liivistä ja täytyy sanoa, että alkuperäisen ohjeen kuvaan verrattuna ei arvaisi samaksi liiviksi.

  Noiden lankojen pelastus oli ehdottomasti tuo väri ja se, että kyseessä on konepestävä 100% villa, keinokuitulanka olisi kokenut kovemman kohtalon ja keinokuidusta ei todennäköisesti olisi saanut edes hajuja pois...

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Osaisitko neuvoa ohjeen löytämisessä? Katsoin netistä, eikä Novitan sivuilla ollut ko. mainitsemasi lehden kohdalla tällaisen liivin ohjetta. Olen jo pitkään etsinyt tytölleni jotain juuri tällaista, se näyttää vallan ihanalta!!! :)

  terv. Maria S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää mahtuu vieläkin tytölle ja hän tykkää kovasti kun ei ole niin kuuma neule, kuin perinteiset hihalliset versiot. =)

   Yritin etsiä netistä, enkä tosiaan löytänyt, kuin yhden ohjeen, jossa ei ollut kuvaa mutta ohjeen perusteella se on vastaava aikuisten liivi.
   Liivi kulkee nimellä taikaliivi.
   Kirjastoissa on myös ollut aika hyvin noita vanhempiakin Novitan lehtiä, että löytyiskö sieltä...?
   Jos muuten ei ohjetta löydy, niin voit pistää mulle viestiä osoitteeseen:
   kaikkiyhdestkoost@gmail.com

   Mulla on tällä hetkellä sellainen ongelma, että läppäri ja printteri/skanneri ei meinaa puhua samaa kieltä, joten ensisijaisesti toivoisin, että ohje löytyisi muualta mutta kyllä sen tarvittaessa minultakin saa... =)

   Poista
  2. Hei! Kiitos vastauksestasi!
   Kirjastosta ajattelinkin mennä lehteä kaivamaan, jahka tässä puuhasteluilta ehdin.
   Ja jos ei löydy, niin otan sitten sinuun yhteyttä. :)
   Jos vielä sellaisen muistaisit, että oliko ohjeessa useampi koko? Meidän tyttö on vielä pienempi kuin tuo 110-122, mutta täytyy sitten soveltaa jos kokoja ei löydy lisää.
   Ja ehdottomasti kuvien perusteella aion myös ainakin yrittää tehdä liiviin tuon pitsireunan. Se on ihan mahtava!!! :)

   terv. Maria S.

   Poista
  3. Liivi on lehden malli numero 91. ja tosiaan näyttää kuvassa aika erilaiselta kuin tuo mun tekemä, vaikka ihan lehden ohjeella tuon neuloin... =)
   Ohjeessa oli vain kaksi kokoa, joista tuo 110/122 on pienempi, mutta mallia on tosi helppo pienentää, joko ohuemmalla langalla, tai vähentämällä silkukoita reunoissa ja korkeudessa.

   Ehdottomasti suosittelen tuota pitsireunaa, se muuttaa liivin ulkonäköä huomattavasti ja on tosi helppo ja nopea tehdä. =)

   Poista
 8. Juuri tämän liivin ohjetta olen etsinyt!
  Olen niitä lehden ilmestyessä neulonut muutaman ystävien lapsille, mutta sitten haukkasin ohjeen.
  Kovasti tahtoisin omalleni moisen neuloa, mutta kun ei ohjetta tahdo löytyä mistään!
  Oli kyllä kiva ohje ja muistaakseni yhdestä kerästä sai sen perus liivin tehtyä. Ja yhdessä illassa.

  Jos jollakulla on heittää silmukkaa ja kerrosmääriä

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...