16.5.2011

Viikko 17: Piha

Muutama kuva siitä mitä parin viikon aikana olen pihahommissa saanut aikaiseksi.


Kasvihuoneen ympärille rakensin istutuslaatikoita. Meillä on niin savinen maa, ettei siinä onnistu kasvimaan pito. Ei ainakaan täysin amatööriltä. =)
Etumainen matala on mintuille, viherminttua, piparminttua ja suklaaminttua.
Kasvihuoneeseen on juuri siirretty tomaatit, kurkut ja paprikat, sekä chili.
Kasvihuoneen takana on laatikko, jossa on tarkoitus kasvattaa varjostuskasveja estämään pahinta auringon paahdetta kasvihuoneeseen. Ensimmäisenä laitoin koristekurpitsoita.
Kolme isointa laatikkoa takana ovat erillaisille kaaleille, sipuleille, porkkanalle, punajuurelle, maissille, herneille, yms. Yhteen nurkkaan lätkäsin jopa pääsiäisohran ja katson mitä siitä tulee. =D
Olen ollut kahden vaiheilla, öljyänkö laatikot ruskeiksi, vai annanko ajan harmaannuttaa tuon puun...?


Koristekurpitsat.


Kasvihuoneen taakse istuttelin Jalokuunliljoja, josko nuo joku vuosi vielä rehottaisivat sen verran leveesti, että pitäisivät rikkaruohot poissa.
 

Viime syksynä istutettujen kirsikkapuiden alta kuorin pinnat pois ja laitan juurikankaan alle ja päälle jotain katetta. Näyttää siistimmältä ja pitää rikkaruohot poissa puun juurilta.
Tuossa pieneltä näyttävässä hommassa oli ihan älytön työ, maa oli niin kuivaa, ettei meinannut saada lapiota uppoomaan.
 

Tässä on pieni rinne, jonka ympäri olisi tarkoitus rakentaa muuri, sit joskus kun jaksaa.
Nyt tähän on istutettu keltainen vadelma, ja pensasmustikka.
Vieressä on myös naapurilta saadut kaksi mustaviinimarjaa ja mökiltä tuotu raparperi, ne odottelevat lopulliselle paikalleen istutusta.


Kivikkoistutukseni saivat uudet perheenjäsenet, kaksi särkynyttä sydäntä, joka kukkivat parhaillaan todella kauniisti. Lapsena meillä oli pihalla samanlainen ja muistan kuinka keväällä odotin kukkimista, jo silloin pidin näitä kukkia lumoavan kauniina.


Täksi kesäksi yrtit pääsivät parvekkeelle. Tuossa kolmijalustalla on tyttäreni omat kylvöt, basilikaa, sitruunamelissaa ja herneenversoja. Laatikossa on mun punainen basilika, ananassalvia, sitruunatimjami, oregano, rosmariini ja stevia.


Parvekkeen pöydällä kukkii kiinanruusu ja viereiseen saviruukkuun on kylvetty kurkkuyrttiä.

Näiden lisäksi olen tuntikausia uhrannut rikkaruohojen kanssa taisteluun, haravointiin, lannoittamiseen ja erityisesti aikaa on mennyt projektiin, joka tulee tytön iloksi, siitä enemmän myöhemmin valmistuessaan. =)

Lopuksi vielä ISO kiitos leijonille!!! Taas nousi kansallinen itsetunto taivaisiin ja jostain jännästä syystä sitä saa maailmanmestaruuden myötä energiaa ja hyvää mieltä itselleenkin. =D

4 kommenttia:

 1. oho...nyt meni vihertumpelolla niin sanotusti jauhot suuhun...saatan hieman vihertääkin kateudesta (;

  VastaaPoista
 2. Upea puutarha! Itse en ole mitenkään taitava puutarhahommissa, mutta kyllä suurin kompastuskivi on luontainen laiskuus :) Yhden perennapenkin saan melkein hoidettua.

  VastaaPoista
 3. Vau, todella upeaa pihapuuhastelua!! Ihan henki tässä salpaantuu, kun ihastelen tässä kaikkea puuhastelemaasi! Tosta tulee niiiiiin upeeta :) Itse juurikin tässä pohdin, että pitäisiköhän sitä siivota parveke, ja ottaa jouluvalot sekä kanervat _jo_ pois sieltä...

  VastaaPoista
 4. Maria: Vasta toista kesää yritän selviytyä kasvien ihmeellisessä maailmassa. Rehellisesti sanottuna noiden laatikoiden rakentaminen oli lasten leikkiä vihannesten hengissä pitämisen rinnalla. =)

  Rva Kepponen: Kiitos! En voi väittää olevani kovin hyvä puutarhahommissa minäkään, kyllä kaikki tehdään yrityksen jaerehdyksen kautta, sekä ahkeralla opiskelulla. =)

  Haltiakummi: Kiitos! Ja todella täytyy nähdä se mitä tuosta tulee, kun tällä hetkellä kaikki on vielä niin raakilevaiheessa.
  Meilläkin on muuten jouluvalot vielä partsilla... =D

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...