22.5.2011

Viikko 17: Marimekkomekko

En ole suurimpia Marimekon ystäviä mutta punainen Mini Unikko on kiva, varsinkin kun oli vielä alennusmyynnissä. =)


Tämän mekon tein tarhan kevätjuhliin. Helma siis Marimekon Mini unikkoa ja alempi helma on valkoista vuorikangasta. Vuoren helma on reunustettu itse tehdyllä vinonauhalla helman kankaasta. Yläosa on tehty Kangastukun trikoosta. 


Kaava on oma. Helma on täysi ympyrä ja vuori leikattu helman avulla 5cm kauttaaltaan pidemmäksi. Yläosa on piirretty mittanauhan avulla vapaalla kädellä. Hihat on myös ilman kaavaa leikatut koekappaleet, onnistuivat kohtuullisen hyvin.


Vyötärölle ompelin vihreän satiinivinonauhan, sattumalta löytyi varastosta lähes täsmälleen saman väristä, kuin Unikkokankaassa olevat vihreät kukan keskustat. Samaa vihreää on myös hihojen reunaan ommellut kapeat satiininauhat.


Pieni mutka matkaan tuli, kun vuoresta tuli ensiyrittämällä liian pitkä. Olin aluksi suunnitellut erilaisen helman ja kun muutin lennosta suunnitelmaa, en tajunnut tarkistaa vuoren pituutta, vaan tein mekon valmiiksi ja tajusin virheen vasta sovituksessa.
Ei muuta kuin ratkoja kouraan ja vinonauha irti, helman mittaus uudestaan ja vinonauhan ompelu uudelleen kiinni.


Taakse ompelin piilovetoketjun. en halunnut silittää yläosan reunaan tukikangasta, joten käytin yli jääneen vinonauhan tereeksi halkaisemalla sen kahtia. Näin ei vetskari venytä trikoota kupruille ja tere piilottaa vetskarin nätisti. Varsinkin trikooseen kun ompelee vetoketjua, niin kannattaa harsia!! 
Itse olen kantapään kautta senkin joutunut opettelemaan...

9 kommenttia:

 1. ihana mekko! täynnä ihania yksityiskohtia!

  VastaaPoista
 2. vau! On kyllä hieno mekko, etenkin kun vielä itse suunnittelit! Mulle Marimekko iskee ja kovaa, paitsi unikko :D en jotenkin voi sitää sitä , mutt tässä sun tekemässä mekossa se on hieno.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis mekko ja tyttö kun prinsessa!!!

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja raikas mekko ja tosiaan ihania yksityiskohtia, kuten tuo helman kaitale. :)

  VastaaPoista
 5. Mä olen jotenkin saanut täyskyllästymisen unikkoa kohtaan (vaik itsellä sitä ei edes ole ollut, liikaa vissiin tutuil ja kavereil näkyny) mut tän mekon ottaisin kyllä meillekkin!!! Todella ihana!!! :)

  VastaaPoista
 6. Todella ihana ja raikkaan kesäinen mekko!

  VastaaPoista
 7. Sani veikin sanat suustani, Unikkoa on tullut jo yliannostus, mutta hitsi vie, tuossa mekossa se näyttää mielettömän hyvältä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! <3
  Tähän mekkoon olen oikein tosi tyytyväinen ja tuo väri on täydellinen tuolle tempperamenttiselle pikku prinsessalle. =)

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...