7.5.2011

Viikko 16: Ulkoilupuku

Hiljaiseloa tässä osoitteessa. Pihatyöt nielee tällä hetkellä niin paljon aikaa ja energiaa, ettei iltasella jaksa juuri edes konetta avata, puhumattakaan, että ompelisi tai neuloisi jotain.
Tänään aamulla tuli tehtyä pikaompeleena jumppakassi, johon aplikoin tytön tarhakaverin nimen ja sujautin sisälle lahjan, joka toimitettiin tänään synttärikutsuille. Valitettavasti kiireessä unohdin kuvata sen pussukan, siitä tuli oikein kiva. =)
Sitä vastoin sain vihdoinkin kuvattua työllä ja tuskalla valmistuneen ulkoilupuvun.


Takin kaulusrakenne tuotti melkoisesti päänvaivaa, kun kaavat ovat pääosin omasta päästä. Jakkurakenteeseen otin mallia jostain vanhemmasta Suuri Käsityölehden lasten takista ja housuihin otin kaava-apua toisesta muutaman vuoden takaisesta Suuri Käsityölehdestä, kaava oli ulkohaalarille, jonka muokkasin henkselihousuiksi.


Polvissa on kaksinkertainen kangas ja heijastintereet. Pyllyn päällä on myös liukurin mallinen tuplakangas ja lahkeissa tähden malliset heijastimet. Lahkeissa on kengän ympäri menevä kuminauha. Vyötäröllä on säädettävä kuminauha.

Mulla oli visio sporttisesta takkimallista, jossa on tuollainen kaksoiskaulus. Kaulus loppujen lopuksi onnistuikin ihan hyvin mutta kaikki muu takissa sitten tökki. Edessä alla on vetoketju ja päälle oli tarkoitus tulla nepparilista, vaan eipä kappaleet yltäneet päällekkäin, joten tuollainen lipare toimittaa neppilistan virkaa. Takki jäi vähän liian lyhyeksi, sen vuoksi tein parin sentin lisäsuikaleet helmaan, pelasti se vähän mutta...
Taskut ärsyttävät, kun pömpöttävät tuolla tavalla. Hupustakin tuli pikkuisen liian iso. Kuvista ei nyt näy kunnolla mutta hupun malli on sellainen "lipallinen" eli antaa päässä ollessa pikkuisen häikäisysuojaa. Hupussa on myös kuminauhakiristys, kuminauhakuja kulkee vuoressa kiinni, vuoren ja kuoren välissä, joten kiristäminen ei näy päälle päin.
Hupussa ja kauluksessa on heijastintähdet ja selässä on kolme tähteä. Hupussa, selässä ja hihoissa on heijastintereet.
Housut ovat olleet jo pari viikkoa käytössä ja väriero on huomattava. =)


Hihassa on sisällä resori "tuulensuojana" ja takki sekä housut ovat molemmat vuoritettu ohuella valkoisella trikoolla. Hihoihin ja lahkeisiin olisi voinut laittaa liukkaampaakin vuorikangasta mutta ajattelin, että trikoo on mukavampi ihoa vasten, jos lämpöisemmillä ilmoilla pukua käyttää shortsien ja lyhythihaisen päällä.
Kauluksessa on ohut fleece vuorena.

Kankaat ovat Eurokankaan wertexiä, vuoret Eurokankaan trikoota, heijastintähdet ja -tereet, sekä saumateippi Kangastukusta, nepparit joskus Huuto.net-paketin mukana saadut ja loput kumpparit ja nipsuttimet Tikatasta.

Yhteenvetona voisin sanoa, että housut olivat oikein mukavaa ommeltavaa ja melko helpot mutta toi takki...!
Aluksi oli ihan selkea ajatus mitä olen tekemässä ja kaavatkin sain leikattua ihan sujuvasti mutta jossain vaiheessa kappaleiden palapeli vaan vei voiton mun hermoista ja oli pakko jättää takki ompelupöydälle odottelemaan uutta intoa. No, valmista tuli ja ensi vuonna taidan ostaa ihan kaupasta valmiin puvun. =D

8 kommenttia:

 1. Oho...aika vaativa työ tai olis ainakin mulle...hyvä tuli (: Oot näppärä äippä, Ihanaa äitienpäivää mummolasta (:

  VastaaPoista
 2. Ihana setti!
  Mä kans viimekertaisten housuompelujen perusteella en enää ompelis ulkovaatteita, mut onneks on tullut ilman tappeluaki ommeltua, niin uskaltaa tehdä toistekki :D

  VastaaPoista
 3. Huhhhh mikä vaivan olet nähnyt, minun mielestä upea kokonaisuus! Taitava olet!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille! =)
  Pakko se on todeta, että pikkuisen mielenvikaisuutta se vaatii aloittaa tällainen projekti, kun toimivaa saisi paljon helpommallakin mutta päähänpisto on päähänpisto...

  VastaaPoista
 5. Jaahas, ja pitkä kommmenttini missä hehkutin osaamistasi ja neuvokkuuttasi hukkui sitten bittiavaruuden tuuliin :p Mutta olet kyllä hirmutaitava, ja mahtaa tyttö olla ylpeä kun saa sanoa ihastelijoille notta "äiti teki!" :) Hyvä sinä!!

  VastaaPoista
 6. Haltiakummi: Kiitos!!
  Onneksi tyttö vielä esittelee ylpeänä, että: "Äiti teki!" =D

  Mullekin on viime aikoina tapahtunut tuota kommenttien katoamista ja tuntuu, että mitä pitempi kirjoitus sen varmemmin se katoaa...

  VastaaPoista
 7. Kivahan siitä takista tuli! Mites suju kankaan ompelu, lähtikö sulla rispaantumaan ?
  Mä tein tytölle siitä samasta kankaasta (eri väristä vaan) housut, ne on pysyneet kasassa ilman purkautumisia :)

  VastaaPoista
 8. Tiia: Kiitos!
  Tuo harmaa kangas purkautu aluksi parista kohtaa.
  Ensitöikseni vedin saumurilla ympäri joka kappaleen ja viimeistelynä tikkasin päälle lähes kaikki saumat, näyttäis kestävän. =)
  Mä sain myös saumateipin tarttumaan ihan hyvin, joka omalta osaltaan auttaa estämään purkautumista.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...